ZOETE PAPBEIGNETS

 

olie, voor het frituren

een restje pap, een hoeveelheid van ca. 7,5 dl in een maatbeker

2 eetlepels bruine suiker of gewone suiker naar smaak

2 eieren

0,6 dl melk

bruine suiker

 

Verwarm de olie in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan tot 190C. Meng de pap en de suiker in een middelgrote kom. Klop in een andere kom de eieren los met de melk. Neem als de olie heet is een eetlepel van het papmengsel, wentel het door het losgeklopte ei en laat het in de olie glijden. Bak op dezelfde manier telkens een paar beignets van pap in 2 minuten aan elke kant lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Strooi voor het serveren bruine suiker over de beignets. Serveer warm.

 

6 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris