ZOETE COUSCOUS

250 g couscous*
6 eetlepels koud water
2 eetlepels olijfolie
100 g rozijnen
2 eetlepels suiker
25 g boter
 
* Tegenwoordig kunt u ook couscous kopen die reeds gedeeltelijk is voorbereid. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
 
Bevochtig de couscous met het koude water en de olijfolie en meng alles goed door elkaar.
Doe de couscous in een zeef en zet deze boven een pan kokend water.
Dek het geheel af en laat de couscous 15 minuten stomen. Schep de couscous in een kom, roer de korrels los met een vork en bedruppel ze met koud water.
Doe de couscous terug in de zeef en laat hem nog 15 minuten stomen. Herhaal dit nog twee maal tot de couscous zacht is.
Roer de rozijnen, suiker en boter erdoor en laat het geheel nog 10 minuten koken.
Verdeel de couscous over 4 kommetjes en geef wat warme melk erbij.

4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : nagerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

TunesiŽ Home