ZOETE CHIN-CHIN

 

500 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram fijne suiker

75 ml water

1 gram margarine (?)

3 eieren

2 theelepels nootmuskaat

 

Zeef de bakpoeder met de meel in een kom (suiker toevoegen) en kneed tezamen met margarine.

Kluts de eieren samen met water. Meng deze ingrediŽnten goed tot een glad maar stevig deeg ontstaat.

Op een met bloem bestoven ondergrond het deeg met de vingers in vier of vijf lange porties rollen om het gemakkelijk te kunnen verwerken.

Rol elke portie dun uit met de vingers. Snijd het deeg in stroken van 2 cm breed in diagonale stukjes. Prik een gaatje in het midden van elk stukje. Til het stukje op en trek een kant door het gaatje in het midden. Leg het verwerkte stukje deeg boven op het met bloem bestoven blik. Ga hiermee door tot al het deeg verbruikt is.

Verhit een frituurpan of een koekenpan met 1 liter olie (170įC) en bak de chin-chin in kleine hoeveelheden aan beide kanten goudbruin.

Afkoelen en koud opdienen bij de koffie of de thee.

 

4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : gebak

 

bron : De Smaak van Afrika / tekst Ine Kommers, recepten Akua Jill de Jong-Pokuah

 

Ghana Home