ZOETE APPELSALADE

 

4 friszure appels, geraspt

˝ middelgrote Chinese kool, fijngesneden

2 eetlepels zonnebloemolie

1 grote rode ui, doorgesneden en vervolgens in halve ringen gesneden

2 groene chilipepers, in dunne ringetjes

˝ theelepel gemalen kurkuma

2˝ cm gemberwortel, geschild en geraspt

sap van 2 limoenen

zout

peper

 

Schep de geraspte appels en de fijngesneden kool door elkaar.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui tot hij zacht wordt. Voeg de chilipepers, kurkuma en gember toe en bak ze nog 30 seconden.

Schep het uienmengsel door de salade. Sprenkel er limoensap over. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper. Schep er zout naar smaak door.

Laat de salade een half uur koud worden in de koelkast en serveer hem.

 

4 - 6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : salade

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott