ZOETE AARDAPPELKOEKJES

 

100 g boter

100 g witte basterdsuiker

1 ei, losgeklopt

100 ml honing

1 theelepel geraspte citroenschil

500 g gescghilde en geraspte zoete aardappelen

500 g bloem gezeefd met 1 theelepel bakpoeder en theelepel zout

 

Klop de boter zacht met de suiker tot er een lichtgekleurde massa ontstaat. Roer het ei, de honing, de geraspte citroenschil en de zoete aardappelen erdoor, voeg het bloemmengsel toe en blijf roeren tot er een zacht deeg ontstaat.

Schep hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat en prik een paar gaatjes in elk koekje met een houten prikker.

Bak de koekjes circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 C) tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat en vervolgens op een taartrooster afkoelen.

 

6 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : gebak

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore