ZOETE AARDAPPELKOEKJES MET MELK

 

100 g suiker

100 g boter

1 ei

1 dl honing

6 eetlepels melk

1 theelepel citroensap

500 g geraspte, rauwe, zoete aardappelen

500 g gezeefde bloem

1 theelepel bakpoeder

theelepel zout

 

Roer de suiker met de boter in een beslagkom tot een romig mengsel. Roer er vervolgens een ei, honing, melk, citroenrasp en zoete aardappelen door. Meng ten slotte de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout erdoor. Schep met een theelepel kleine hoeveelheden van het deeg op een bakblik met een tussenruimte van 5 centimeter. Maak met een prikkertje gaatjes in elk koekje.

Bak de koekjes 20 minuten in een hete oven, stand 4 of 180C, of tot de koekjes gaar en mooi goudkleurig zijn. Neem het bakblik uit de oven en laat het baksel 5 minuten afkoelen, alvorens de koekjes los te maken.

 

6 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : koekjes

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore