ZOET GEKRUIDE KALFSLENDE MET TAMARINDESAUS

700 g ontbeende kalfslende
theelepel gemalen koriander
1 theelepel witte peper
2/3 theelepel zwart mosterdzaad
theelepel geel mosterdzaad
1 theelepel anijs
1 theelepel zwarte peper
theelepel piment
2 theelepels Szechuan peper
4 eetlepels olijfolie
zout
50 g boter
SAUS
3 eetlepels tamarindepulp (toko)
3 eetlepels suiker
1 sjalotje
1 eetlepel boter
dl rode port
1 dl kalfsfond

Snijd het meeste vet van de kalfslende. Meng de gemalen kruiden en voeg 1 eetlepel van dit mengsel toe aan 2 eetlepels olie. Wrijf het vlees rondom in met dit kruidenmengsel en laat het vlees in de koelkast 36 uur marineren. Verhit de rest van de olie in een braadpan en braad het vlees hierin rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout. Schenk het braadvet weg en laat de boter in de pan smelten. Leg het vlees weer terug in de pan en plaats de pan in de op 150C voorverwarmde oven. Laat het vlees in ca. 40 minuten roze (kerntemperatuur 65 - 70C) braden. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvet. Neem het vlees vervolgens uit de pan en laat het gewikkeld in aluminiumfolie 15 minuten rusten. Breng voor de saus eerst de tamarinde met de suiker en dl water aan de kook. Snipper het sjalotje en fruit het glazig in de hete boter. Schenk de port bij het sjalotje en laat het vocht tot 1 eetlepel inkoken. Voeg de fond en het tamarindevocht toe, breng de saus aan de kook en laat de saus vervolgens nog 5 minuten op een klein vuur sudderen. Zeef de saus en breng hem eventueel nog wat op smaak met zout en peper. Snijd de kalfslende in plakken en serveer de saus er apart bij. Lekker met beetgaar gesmoorde rettich-juliennes gemengd met boterbonen (blik) en bestrooid met eetlepel fijngehakte kervel.

4 personen

land : Mauritius
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/mauritius/rec3.html