ZEEVIS “SWAHILI” UIT KENIA

 

In Kenia voegen ze vlak voor het serveren een stukje roodgloeiend houtskool toe. Dat verrijkt de smaak van de saus, maar laat wel stukjes houtskool achter!

1 hele, verse schoongemaakte zeevis (ca. 2 kg)

2 eetlepels boter

1 eetlepel fijngehakte knoflook

1 fijngehakte ui

1 theelepel kurkuma

˝ theelepel saffraan

3 tomaten, in stukjes

3 kopjes kokosmelk

Snijd de vis in 6 gelijke porties.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit deze snel aan en voeg de kruiden toe om de uien te bedekken. Bak daarna de vis met de knoflook, uien, kruiden en tomaten. Roer er dan de kokosmelk door en laat alles nog ca. 10 minuten sudderen op laag vuur.
Verdeel de inhoud van de pan over 6 verwarmde borden en dien op.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 10 - 20 minuten

 

land : Kenia

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Joke Beulecke [Smulpaap]

 

Kenia Home