YOYO MET PEPERSAUS (SPROTJES)

 

500 gram sprotjes

1 theelepel gemengde specerijen

zout

olie

 

PEPERSAUS

3 tomaten, ontveld

1 ui

6 eetlepels plantaardige olie

1 theelepel chilipoeder

mespuntje gemalen tijm

mespuntje gemalen koriander

zout

 

Bereid eerst de pepersaus. Meng de tomaten en de helft van de ui in een keukenmachine en snijd de rest van de ui in plakjes. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de plakjes ui licht goudbruin. Roer de tijm, koriander en wat zout naar smaak door het tomatenmengsel en voeg dit aan de gefruite ui toe. Laat de chilisaus 25 minuten al roerend doorkoken.

Maak intussen de sprotjes schoon en wrijf ze in met de specerijen en wat zout naar smaak. Verhit wat olie en bak de sprotjes rondom goudbruin en knapperig. Dien ze op met de pepersaus.

Gebakken sprotjes worden soms zonder saus als borrelhapje opgediend bij een glas ijskoud bier.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home