YASSA AU POULET (KIP MET CITROEN-UIMARINADE)

 

450 g uien, fijngehakt

2 eetlepels knoflook, fijngehakt

1 theelepel witte peper

1 eetlepel zout

2 dl citroensap

2 dl water

4 eetlepels olie, liefst arachide-olie

1 kilo kip, in stukken

 

Meng uien, knoflook, peper, zout, citroensap, water en 2 eetlepels olie in een grote schaal. Laat hierin de stukken kip minstens 3 uur marineren bij kamertemperatuur. Keer ze af en toe. Verhit de resterende olie in een zware pan. Veeg de stukken kip droog met keukenpapier en braad ze afgedekt aan in de hete olie. (In het oorspronkelijke recept worden ze gegrild boven een gloeiend houtskoolvuurtje.) Neem de stukken kip uit de pan. Giet de olie uit de pan, maar laat 2 eetlepels achter. Zeef de uitjes uit de marinade en bak ze in de olie. Voeg de stukken kip toe en laat ze zachtjes gaar stoven. Serveer hierbij rijst.

 

voor 6 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai