YAMPUREE MET STOKVIS UIT NIGER

 

1 kg yammen, geschild en in blokjes gesneden

2 kleine uien

zout

6 eetlepels pinda- of palmolie

4 rijpe tomaten

1 theelepel chilipoeder

1 blikje tomatenpuree

1 kippenbouillontablet

250 g gare stokvis

Zet de yammen op met 1 ui (in plakjes gesneden), zout naar smaak, 1 eetlepel olie en 600 ml water. Ontvel de tomaten. Meng ze met de 2e ui in een keukenmachine of hak ze zeer fijn. Voeg het tomatenmengsel samen met de chilipoeder, de tomatenpuree, het kippenbouillontablet en de rest van de olie aan de yammen toe, dek de pan af, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de yammen zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet het overtollige kookvocht uit de pan, stamp de helft van het yammengsel met een aardappelstamper en schep het ongestampte deel en de in stukjes gesneden gare stokvis er voorzichtig door. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorwarmen op een zeer lage warmtebron. Dien warm op.

4 personen

 

bereidingstijd : 20 - 30 minuten

 

land : Niger

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Joke Beulecke [Smulpaap]