YAMFRITES

 

500 gram witte yam

royale snuf chilipoeder of een snuf cayennepeper

zout

versgemalen zwarte peper

olie voor het frituren

 

Schil de yam, snijd hem in plakken en vervolgens tot staafjes. Doe in een pan. Giet er zoveel koud water bij dat ze onderstaan en bestrooi met zout.

Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet de yamstaafjes af en laat 5 minuten uitlekken in een vergiet of op keukenpapier. Bestrooi met chilipoeder of cayennepeper.

Verhit olie in een grote pan of frituurpan en frituur de yamstaafjes circa 6 tot 8 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Laat de yamfrites goed uitlekken en doe ze dan over en een met keukenpapier beklede kom. Bestrooi met zout en peper en dien op.

 

4 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Afrika Home