YAM FRITTERS (GEFRITUURDE YAMS)

 

500 g yams

plantaardige olie

 

Snijd de yams in stukjes of dunne plakjes en leg deze minstens 5 minuten in water met zout.

Verhit een ruime hoeveelheid olie. Dep de stukjes yam droog met keukenpapier en frituur ze in de hete olie.

Laat de stukjes yam op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op.

Opmerking: Gefrituurde yams worden meestal met een saus van ui met spinazie of aubergines gegeten: Spinaziesaus, Groene saus, groentesaus of Auberginepasta. Wie een nog pittigere smaak op prijs stelt, kan bovendien Pepersaus als dipsaus op tafel zetten.

Variatie: Gebruik eens cocoyams of zoete aardappelen in plaats van yams.

 

4 - 6 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah