WORTELTJES IN KRUIDIGE SAUS

 

500 g geschrapte en in plakjes gesneden worteltjes

3 eetlepels olijfolie

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 theelepel harissa

1 theelepel gemalen karwijzaadjes

theelepel gemalen komijn

dl water

3 eetlepels azijn

zout

2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Kook de plakjes wortel in water met wat zout in ca. 15 minuten net gaar. Laat de plakjes wortel goed uitlekken.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 2 minuten. Voeg de harissa, de gemalen karwij en komijn, het water en de azijn toe. Roer alles goed dooreen. Voeg de uitgelekte plakjes wortel toe  en breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken.

Maak het geheel op smaak met wat zout.

Haal de pan van de hittebron af en roer de fijgehakte peterselie door het wortelmengsel.

Serveer dit voorgerecht warm of koud en geef er vers brood bij.

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa