WORTELPUREE

 

500 g wortelen

100 g stevige witte kaas

2 of 3 teentjes knoflook

enkele groene olijven

enkele zwarte olijven

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel harissa

1 dl olijfolie

2 eetlepels azijn

theelepel karwijzaad

zout

 

Maak de wortels schoon, snij ze in twee en haal het hart eruit.

Laat ze in kokend water gaar worden. Als ze klaar zijn, tot puree pletten.

Kruid de puree met harissa, opgelost in een beetje water, en met de gekneusde knoflook. Doe er het karwijzaad bij en, naargelang uw smaak, ook het zout. Overgiet met olijfolie en azijn.

Versier met groene en zwarte olijven, kappertjes en de in reepjes gesneden witte kaas.

 

voor 6 personen

 

bereiding 25 min

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani