WEST-AFRIKAANSE JOLLOFRIJST

 

Jollofrijst is een schotel waar meestal vlees aan te pas komt: dit vormt dan een complete maaltijd. Ons recept, zonder vlees, is net zo lekker. Serveer hierbij bijvoorbeeld een bonenschotel met okra of bataat met een saus van cayennepeper, gember en pinda’s.

 

45 g boter

2 grote uien, in dunne ringen

2 grote groene paprika’s, zaad verwijderd, kleingesneden

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gemalen zwarte peper

˝ theelepel gemalen piment

225 g tomaten, kleingesneden

125 g tomatenpuree

1 eetlepel fijngehakte verse tijm

450 g rijst, schoongespoeld

zout

 

Verhit de boter in een grote pan en bak de uienringen, paprika’s en specerijen ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak alles nog 1 minuut. Schep de tomatenpuree en tijm erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Schep de rijst erdoor. Overgiet de rijst met 1 cm water en breng dit afgedekt aan de kook. Laat de rijst ca. 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout.

 

4 - 6 personen

 

land : Mali

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott