WATERMELOEN-ANANASSALADE

 

“De meeste mensen eten watermeloen alleen als fruit, maar ze is zo groot en we hebben er zoveel in Afrika dat het belangrijk voor me was er meerdere serveermogelijkheden voor te hebben. Deze hartige salade past bij het Afrikaanse klimaat. Hij smaakt heerlijk bij Salade van boontjes, babymaÔs, olijven en basilicum of Salade van gegrilde inktvis met pinda’s en pepertjes. Probeer hem ook eens bij ham, wild of varkensvlees.”

 

500 g watermeloen, in stukjes

500 g ananas, in stukjes

1 ui, in dunne ringen

1 - 2 eetl. koriander, grofgehakt

6 eetl. limoensap

2 eetl. rode wijnazijn

versgemalen peper

 

De ingrediŽnten in een slakom doen.

Alles goed doorscheppen en met peper naar smaak bestrooien.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : salade

 

bron : Een culinaire safari door Afrika / Josie Stow

 

Afrika Home