WATERKERSSALADE MET HARTIGE PINDAKOEKJES

 

500 g waterkers of andere groene bladeren

1 kleine ui, in ringen gesneden

1 rode paprika, fijngehakt

1 groene paprika, fijngehakt

Ĺ theelepel chilipoeder

1 theelepel gemengde specerijen

zout naar smaak

 

KULI-KULI OF PINDAKOEKJES

1 kg gebrande pinda’s, zonder vlies

100 ml warm water

pindaolie

 

Bereid eerst de kuli-kuli of pindakoekjes. Maal de pinda’s en kneed tot er een stevige massa ontstaat. Dit kunt u het beste in een keukenmachine doen. Kneed het warme water in gedeeltes door de pindamassa en blijf door kneden tot er zoveel mogelijk olie is uitgeknepen. Vang de olie op. Vorm het pinda-‘deeg’ tot platte koekjes. Verhit de uitgeknepen olie met wat verse pindaolie en frituur de pindakoekjes aan beide kanten goudbruin.

Maak de waterkers schoon en doe deze in een sla-kom. Schep de rest van de ingrediŽnten erdoor en dien direct op met de pindakoekjes.

In Nigeria wordt de salade bereid met lansur, een peterselieachtige groente met de smaak van waterkers.

 

Voor 6 personen.

 

land : Nigeria

gerechtsoort : salade

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore