WATERBUL (ABRIKOZEN IN BLADERDEEG)

 

DEEGROL

1 pak diepvriesbladerdeeg (300 g)

250 g abrikozenjam

100 g geraspte amandelen

1 eierdooier

 

OM TE BESTRIJKEN

125 g suiker

¼ l melk

1 stuk sinaasappelschil

1½ theel. kaneel

1 eetl. boter

1/8 l sherry

3 theel. maïsmeel

 

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven plank 3 mm dik uit en snijd er een lap van 28 x 35 cm uit. Vermeng de jam met de amandelen en strijk hem over de deeglap. Bestrijk de randen van de deeglap met losgeklopte eierdooier. Rol de lap op vanuit de lange kant en druk de uiteinden goed op elkaar. Snijd de bovenkant op 1 cm afstand van elkaar iets in. Leg de rol op de met koud water omgespoelde bakplaat en bak hem in ongeveer 30 minuten goudbruin op de middelste richel.

Verhit de suiker met de melk, de sinaasappelschil, de kaneel, de boter en de sherry. Roer de maïsmeel glad met 2 eetlepels water, roer hem door het mengsel en laat het een paar keer aan de kook komen. Haal de sinaasappelschil eruit. Bestrijk het gebak met de hete saus.

Geef de ‘waterbul’ warm.

 

4 personen

 

gebied : Zuidelijk Afrika

gerechtsoort : gebak

 

bron : ooit uit een bibliotheekboek gekopieerd, maar ik weet niet meer welk