VLEESSCHOTEL MET PINDA’S

 

Dit recept zal elke pindakaasliefhebber lekker vinden. Het is gemakkelijk te maken, niet duur en mild van smaak.

 

1 kg varkens- of lamslappen

Ĺ theel. speculaaskruiden

1 ui, fijngehakt

1 theel. pindaolie

1 eetl. tomatenpuree

1 theel. chilipoeder

100 g ongezouten gebrande pinda’s, ontveld en fijngemalen in de keukenmachine of vijzel

zout

 

Snijd het vlees in stukjes en strooi er zout op. Zet het vlees op in een pan met deksel. Kook het ongeveer 30 minuten zachtjes in een halve liter water. Doe de rest van de ingrediŽnten, behalve de pinda’s, bij het vlees en laat nog 20 minuten stoven. Voeg de gemalen pinda’s op het laatst toe en laat op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Serveer dit gerecht met rijst of fufu.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 1 uur

 

land : Ghana

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / interviews Dido Michielsen, recepten Saskya Budding e.a.

 

Ghana Home