VLEESSCHOTEL MET PINDA’S

 

2 eetlepels arachide-olie (of andere plantaardige olie)

2 middelgrote uien, fijngehakt

2 tenen knoflook, uitgeperst

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden

450 g stoofvlees in blokjes (rundvlees, varkensvlees, kip, schapenvlees of geitenvlees)

3 grote tomaten, ontveld en kleingesneden (of uit blik)

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot, liefst zelfgemaakte

7½ dl water

1 grote aardappel, geschild en kleingesneden

 

Verhit de olie in een pan en bak hierin de uitjes goudbruin. Voeg knoflook, zout, peper en chilipeper toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak ze in 5 minuten rondom bruin. Voeg tomaten, pindakaas en 7½ dl water toe. Laat het gerecht in circa 45 minuten gaar stoven op laag vuur. Voeg de kleingesneden aardappel toe en laat verder stoven tot deze gaar is. Serveer hierbij Maïspap.

 

4 personen

 

land : Zimbabwe

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai