VLEESSCHOTEL MET KOKOSMELK

 

450 g stoofvlees in reepjes

½ theelepel gemalen komijn, gemengd met ½ theelepel gemalen koriander

1 eetlepel chilipoeder

2 eetlepels olie

1 middelgrote ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

zout naar smaak

1½ dl kokosmelk*

 

* Kokosmelk : Schraap het vruchtvlees van de kokos uit de schaal, verwijder het bruine vliesje en rasp de kokos. Voeg per 100 g kokos 2½ dl heet water toe. Laat dit 30 minuten weken. Zeef de kokosmelk.

 

Wentel de reepjes vlees door de gemengde specerijen. Verhit de olie en bak hierin uitjes, knoflook en vlees aan. Voeg zout en kokosmelk toe. Stoof het vlees afgedekt gaar. Serveer hierbij zetmeelrijke bijgerechten als Maļspap, Gebakken banaan, gekookte yam of aardappelen.

 

Voor 4 personen.

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai