VISSOEP

 

400 g vis (knorhaan, kabeljauw of wijting)

1 schoongemaakte ui

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel instant bloem

1 citroen

 

KRUIDEN:

1 kruidentuiltje (koriander, tijm, venkel, laurier)

1 teentje knoflook (gekneusd)

4 kruidnagels

2 cayennepepers

2 snuifjes witte peper

1 snuifje gember

zout

 

Prik de kruidnagels in de ui. Laat 1,5 liter zout water koken en voeg er de olie, de ui, het kruidentuiltje en de specerijen aan toe.

Leg, na 20 min. koken op laag vuur, de vis (in moten gesneden) erbij en laat nog 15 min. doorkoken.

Neem de ui, het kruidentuiltje en de vis uit de pan.

Ontdoe de vis van zijn vlees en leg het vlees terug in de bouillon zonder het vuur uit te doen.

Leng de bloem aan in een kom en giet het mengsel in de kookketel.

Mix de soep, zout indien nodig en voeg de look toe (of wrijf hem op korstjes brood) vooraleer de soep op te dienen, opgefrist met het citroensap.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 45 minuten

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : soep

 

bron : De Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan