VISSCHOTEL MET GROENTEN UIT SENEGAL

 

400 g visfilet

4 aardappelen

2 zoete aardappelen

1 kleine wittekool

200 g pompoen

4 worteltjes

4 uien, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

3 eetlepels tomatenpuree

1 laurierblad

theelepel peperpasta

kopje arachideolie

Snijd de vis, de aardappelen en de zoete aardappelen in stukken. Schaaf of snijd de kool in reepjes en snijd de worteltjes en de pompoen in blokjes. Verhit de olie en bak hierin de aardappelen en de zoete aardappelen tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze warm weg. Bak de vis nu in dezelfde olie. Neem de stukjes vis uit de pan en zet ze eveneens warm weg. Fruit in dezelfde olie de uitjes en de knoflook. Leng de tomatenpuree met wat water aan en doe dit bij de uitjes. Voeg nu de vis toe met het laurierblad, de peperpasta en wat zout. Breng het geheel aan de kook en blus de saus af met wat water. Voeg achtereenvolgens de kool, de worteltjes en de pompoen toe. Haal de vis na 20 minuten uit de pan en zet hem warm weg. Laat alle groenten nog even goed gaar worden. Schep nu eerst de groenten in diepe of op platte borden en leg daar in laagjes de zoete aardappelen, de aardappelen en de vis op. Dien het gerecht heet op.

6 personen

 

bereidingstijd : 30 - 60 minuten

 

land : Senegal

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Joke Beulecke [Smulpaap]