VISSCHOTEL MET BONEN

 

200 g gedroogde bonen, een nacht geweekt

2 eetlepels olie

1 middelgrote ui, fijngehakt

2 middelgrote tomaten, ontveld en kleingesneden

½ theelepel rode chilipeper

zout naar smaak

2 visfilets (circa 450 g)

 

Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en doe ze in een pan met de dubbele hoeveelheid water. Kook ze zachtjes gaar. Giet ze af, maar bewaar het kookvocht. Verhit de olie in een andere pan en bak de uitjes tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Breng op smaak met chilipeper en zout. Voeg de bonen, vis en wat kookvocht toe en laat alles zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Serveer hierbij rijst of maļspap.

 

4 personen

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : visgerecht

 

bron :Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai