VISRAGOUT MET RIJST UIT SENEGAL

 

4 visfilets (stevig vlees, zoals baars of rode snapper) (500 g)
2 uien, fijngehakt
4 eetlepels tomatenpuree
1 bouillonblokje
1 chilipeper, fijngehakt
4 worteltjes
2 rettichs
Ĺ witte kool
2 aubergines
1 courgette
1 kopje tamarindepasta
500 g rijst
sap van 1 limoen
Ĺ kopje plantaardige honing

VULLING

1 bosje peterselie, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
2 chilipepers, fijngehakt
1 bouillonblokje
plantaardige olie

Vermeng alle ingrediŽnten voor de vulling in de keukenmachine tot een pasta. Snijd de visfilets open en vul ze met de pasta. Verhit de olie en bak de filets aan beide kanten 1 minuut. Voeg de uitjes toe en roer de met wat water verdunde tomatenpuree erdoor. Voeg het bouillonblokje en het pepertje toe. Laat de vis zo 15 minuten zachtjes stoven. Voeg af en toe wat water toe. Neem de visfilets uit de pan en zet ze warm weg. Stoof alle kleingesneden groeten gaar in de achtergebleven vissaus. Verdeel de tamarindepasta egaal over een grote schaal. Haal de groenten uit de saus en zet ze eveneens warm weg. Doe de rijst in de saus en voeg indien nodig wat water toe, zodat de rijst onderstaat. Laat de rijst op een hoge warmtebron 10 minuten koken. Laat vervolgens de rijst op een lagere warmtebron nagaren. Schep de rijst, de groenten en de vis op de tamarindepasta. Druppel er wat limoensap overheen en dien het gerecht op.

6 personen

 

bereidingstijd : langer dan 1 uur

 

land : Senegal

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Joke Beulecke [Smulpaap]