VISCURRY

 

Zeer pittige curry met red snapper of brasem.

1 grote red snapper of brasem

het sap van 1 citroen

3 el plantaardige olie

1 gesnipperde ui

2 tenen knoflook uit de knijper

3 el kerriepoeder

400 g tomaten uit blik (gehakt)

1 opgehoopte lepel gladde pindakaas (bij voorkeur zonder zout)

groene paprika (in reepjes)

2 plakjes verse gember (geschild)

1 groene chilipeper (gehakt en zonder zaadjes)

6 dl visbouillon

1 el fijngehakte verse koriander

zout

versgemalen peper

Bestrooi de vis van binnen en van buiten met zout en peper en leg hem in een ondiepe schaal. Sprenkel het citroensap erover. Dek de schaal losjes af en laat de vis minstens 2 uren marineren.

Verhit de olie en fruit er de ui en knoflook 5 minuten in. Draai het vuur lager, roer het kerriepoeder erdoor en roerbak nog 5 minuten. Roer de tomaten en pindakaas erdoor. Goed mengen en vervolgens de paprika, gember, chilipeper en bouillon toevoegen. Alles goed omscheppen en dan 10 minuten laten sudderen. Snijd de vis in grote stukken en leg die voorzichtig in de saus. Laat 20 minuten sudderen, of tot de vis gaar is. Schep dan de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de saus en leg hem even apart. Roer de koriander door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Giet wat bouillon (of water) bij de saus als hij te dik is. De vis terugdoen in de saus en laten doorwarmen. Meteen opdienen.

2 personen

 

bereidingstijd : 30 - 60 minuten

 

land : Tanzania

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Joke Beulecke [Smulpaap]