VISBOUILLON

 

4 verse viskoppen

1 citroen

zout

peper

1 eetlepel olie

1 ui, gesnipperd

1 eetlepel tomatenpuree

½ theelepel peperkorrels

½ theelepel gemengde specerijen (gemalen kaneel, gember en foelie)

500 g kleine, ronde nieuwe aardappelen

 

Zet een middelgrote ovenschaal klaar. Maak de viskoppen schoon, was ze goed en leg ze in de ovenschaal. Giet het sap van de verse citroen erover en strooi er zout en peper over. Verhit de olie in een koekepan en bak de gesnipperde ui. Giet de gebakken ui over de vis en voeg de tomatenpuree, de peperkorrels, de gemengde specerijen en de geschilde aardappelen toe. Doe een deksel op de schaal of dek hem af met folie en laat de schaal een uur in de oven staan op stand 4 of 180 ºC, of tot alle ingrediënten gaar en de aardappelen zacht zijn. Dien het gerecht zonder meer op, of met een droge witte rijst of gekookte yam.

 

6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore