VIS MET BANANEN EN KOKOSNOOT

 

1 kg bakbananen

1 kokosnoot

peper, zout

chilipepertjes (facultatief)

kg vis

knoflook

boter of olie

 

Maak de vis klaar: maak hem schoon, snijd hem in stukken, besprenkel met zout, fijngehakt knoflook en fijngesneden chilipeper. Bak in een pan met boter of olie, laat alle stukken goudbruin worden, haal dan de pan van het vuur.

Pel de bananen, snijd ze in twee of vier stukken (naargelang de grootte), besprenkel met peper en zout. Leg ze in een stoofpan, voeg de stukken vis toe.

Rasp de kokosnoot. Giet lauw water over de rasp en filter twee tot drie keer.

Giet de kokosmelk over het bananen/vismengsel en laat alles op een zacht vuur inkoken.

 

4 personen

 

land : Comoren

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Les plats comoriens la noix de coco, op http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/comoren/rec1.html