1 kg bakbananen
1 kokosnoot
peper, zout
chilipepertjes (facultatief)
½ kg vis
knoflook
boter of olie
Maak de vis klaar: maak hem schoon, snijd hem in stukken, besprenkel met zout, fijngehakt knoflook en fijngesneden chilipeper. Bak in een pan met boter of olie, laat alle stukken goudbruin worden, haal dan de pan van het vuur.
Pel de bananen, snijd ze in twee of vier stukken (naargelang de grootte), besprenkel met peper en zout. Leg ze in een stoofpan, voeg de stukken vis toe.
Rasp de kokosnoot. Giet lauw water over de rasp en filter twee tot drie keer.
Giet de kokosmelk over het bananen/vismengsel en laat alles op een zacht vuur inkoken.
4 personen
land : Comoren
gerechtsoort : visgerecht
bron : Les plats comoriens à la noix de coco, op http://sinkel.com/koken/wereld/afrika/comoren/rec1.html