VIS CALULU

 

1 kg gedroogde vis

1 kg verse vis

1 grote ui, in ringen

3 middelgrote tomaten, in plakjes

kg okra, in stukjes

1 kg bladeren van de zoete aardappel of spinazie

3 teentjes knoflook, uitgeperst

zout

azijn of citroensap

2 glazen palmolie

2 courgettes

 

Leg de gedroogde vis enige tijd in heet water, maar niet te lang, zodat er nog wat zoutsmaak overblijft. Kruid de verse vis met uitgeperste knoflook, zout, azijn (of liever) citroensap. Leg achtereenvolgens in een grote pan lagen gedroogde vis, verse vis, uiringen, tomaatplakjes, courgettes, spinazie (of bladeren van de zoete aardappel) en de stukjes okra. Voeg de palmolie toe en laat alles op matig vuur sudderen tot alles gaar is. Serveer met pudding van maniokmeel (funge) en bonen in palmolie.

 

6 personen

 

land : Angola

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Eydenbergh [AFRIKAANSErecepten]