VENKELSLA

 

2 venkels

1 citroen

3 lepels arachideolie

1 theelepel mosterd

zout

peper

een paar druppels Tabasco

 

Was de venkels, laat ze uitlekken en snij ze in de lengte in dunne reepjes.

Schik de venkel in een mooie schotel en overgiet met een vinaigrette, die als volgt klaargemaakt wordt:

Doe in een diepe kom de mosterd, het zout, de peper en het citroensap. Goed omroeren en de olie er in kleine hoeveelheden bijvoegen. Opkloppen tot er een mooie emulsie ontstaat.

Om deze klassieke vinaigrette wat pikanter te maken, kunt u een paar druppels Tabasco toevoegen.

De venkelsla moet minstens 4 uur trekken en zeer koud opgediend worden.

 

Voor 4 personen.

 

bereidingstijd : 10 minuten

 

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : salade

 

bron : De Noord-Afrikaanse keuken / Ouria Lamrani