VEGETABLE RICE AND FISH (RIJST MET VISBALLETJES EN GROENTEN)

 

1 kg kabeljauwfilet

4 tomaten

2 worteltjes

2 kleine rettichs

bloemkool

1 sjalotje, fijngehakt

3 chilipepers, fijngehakt

1 bosje peterselie

2 citroenen (sap)

verse tijm

2 laurierbladeren

kopje azijn

4 kopjes gare rijst

plantaardige olie

 

Verhit de olie en bak de vis aan alle kanten mooi bruin.

Verdeel de vis in stukjes. Snijd de tomaten in dobbelsteentjes, de worteltjes en de rettichs in reepjes en de bloemkool in stukjes.

Vermeng het sjalotje, twee chilipepers, de gehakte peterselie, wat zout, het citroensap met wat olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg de helft van de tomaten en de vis toe en zet de keukenmachine nog even aan.

Doe wat olie op de handen en vorm kleine balletjes van het vismengsel. Zet ze even apart.

Breng 1 kopje water en de azijn aan de kook met de overige tomaten, de worteltjes, de rettichs, de bloemkool, het derde pepertje, de tijm en de laurierbladeren.

Laat dit op een lage warmtebron 30 minuten zachtjes koken.

Schep de hete rijst op een schaal, leg de visballetjes hierop en schenk er voor het opdienen de groentesaus overheen.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Gambia

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah