VANILLERIJSTPUDDING MET PISTACHENOOTJES

 

1 sinaasappel

1 vanillestokje (Silvo)

1 liter volle melk

200 g dessertrijst

zout

100 g suiker

50 g pistachenoten

2 theelepel kaneelpoeder

 

Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen (vrucht wordt verder niet gebruikt). Vanille stokje opensnijden. In pan melk met sinaasappelrasp, vanillestokje, rijst, mespunt zout en 75 g suiker aan de kook brengen. Rijst in ca. 12 minuten heel zachtjes gaarkoken, af en toe roeren.

Pistachenoten pellen, stugge velletjes en zout onder koud stromend water verwijderen. Noten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen in kom, kaneel en rest van suiker erdoor scheppen.

Vanillestokje uit rijst nemen, merg (= zwarte zaadjes) eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst in vier schaaltjes scheppen en pistachenoten erover strooien. Warm of koud serveren.

 

4 personen

 

voedingswaarde : 475 kcal p.p.

bereidingstijd : 25 minuten

 

land : Algerije

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Allerhande maart 2003