UGALI (MA¤SPAP MET GROENTESOEP)

 

ruim 500 ml water

500 g ma´smeel

 

GROENTESOEP

50 g boter

1 kg runderbaklappen, in kleine stukjes gesneden

2 eetlepels ma´smeel

1 middelgrote ui, fijngehakt

Ż theelepel citroensap

zout

Ż theelepel chilipoeder

2 rijpe vleestomaten, fijngehakt

500 g witte of groene kool, geschaafd

 

Breng het water aan de kook en voeg het ma´smeel al roerend toe. Blijf roeren tot er een dikke pap ontstaat. Neem de pan van de warmtebron en blijf kloppen met een houten lepel tot de pap een satijnachtige glans heeft. Dien op bij deze groentesoep.

Verhit de boter in een grote steelpan en bak de stukjes vlees rondom licht goudbruin. Roer het ma´smeel erdoor en laat dit 1 minuut meebakken. Roer de ui, het citroensap, wat zout, het chilipoeder en de tomaten erdoor en laat het geheel nog 3 minuten doorbakken. Spoel intussen de geschaafde kool af en voeg deze samen met 300 ml water aan het vleesmengsel toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 20 minuten zachtjes doorkoken. Dien direct op met de Ugali.

 

6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Kenia Home