TUNESISCHE GEGRILLEERDE SARDINES MET EEN PITTIGE TOMATENSAUS

16 verse sardines
 
GARNERING DESGEWENST
takjes koriander
 
MARINADE
1 teen knoflook
2 theelepels korianderzaad, geroosterd
1 gedroogde rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
geraspte schil en sap van 1 limoen
4 eetlepels maagdelijke olijfolie
zout
peper
 
SAUS
4 lenteuitjes (alleen het wit), fijngehakt
sap van 1 limoen
250 g natuurlijk gerijpte tomaten, ontveld, ontpit en fijngehakt
Ĺ zongedroogde tomaat, fijngehakt
Ĺ gedroogde rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
3 eetlepels korianderblad, fijngehakt
 
Ontschub de sardines met de achterkant van een mes.
Knip de vinnen eraf en maak een insnede over de buik. Verwijder de ingewanden. was de vissen grondig, dep ze met keukenpapier droog en leg ze in een ondiepe schaal (niet van metaal).
Wrijf de knoflook, koriander en chilipeper met wat zout in een vijzel met stamper fijn. Voeg rasp en sap van de limoen toe en werk er beetje bij beetje de olie door. giet het mengsel gelijkmatig over de vissen en laat ze 1 uur afgedekt staan; keer ze 2 - 3 maal.
Pureer de ingrediŽnten voor de saus in een food processor of blender. Leg de sardines 2 - 3 minuten aan elke kant onder een grill en bedruip ze intussen met marinade. Dien ze met de saus op en garneer ze desgewent met korianderblad.

Voor 4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : visgerecht

bron : De keuken van de zon : 150 bekende gerechten uit het Middellandse Zeegebied / Hilaire Walden

 

TunesiŽ Home