TSIFOULOU (KONGOLESE KIP)

 

1 braadkip in stukken

500 g verse Parijse champignons

4 uien

2 blikken tomatenroomsoep met boter

1 glas tomatensap

1 glas whisky

boter

pili pili

peper

zout

 

Wrijf de champignons droog, maak ze schoon, snij ze in schijfjes. Pel de uien, snij ze in gelijke, fijne ringen. Leg vervolgens op de bodem van een diepe ovenschotel flink wat nootjes boter. Kruid de stukken kip met de pili-pili, en zout. Leg ze in de ovenschotel. Strooi er de uiringen en de champignonschijfjes over. Giet er de tomatenroomsoep, het tomatensap en de whisky bij . Roer goed om, maar dek alles zorgvuldig (met een deksel of met aluminiumfolie), zet het 1 uur in de oven op 200°C. Schep één keer goed om. Zet de tsifoulou, dit keer niet afgedekt, nog anderhalf uur in de oven. Lekker met rijst of kroketten.

Tip : Strooi beter niet te kwistig met de hete pili-pili. Het ge- recht moet natuurlijk pikant zijn, maar een halve koffielepel is echt ruim voldoende. Aan tafel kan iedereen nog bijkruiden naar smaak.

 

4 personen

 

land : Kongo

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]