TSEBHI SEGA (PIKANTE GEHAKTSCHOTEL)

 

2 middelgrote uien, fijngehakt

frituurolie

Ĺ dl chilipasta (Berbere)

Ĺ dl geklaarde boter (Meklas tesmi)

1 theelepel fijngehakte gemberwortel

1 theelepel knoflook, fijngehakt

6 grote tomaten, ontveld en kleingesneden

1 kilo vlees (rundvlees of lamsvlees), in blokjes

zout en peper naar smaak

 

Verhit de olie in een zware pan en bak de uitjes glazig. Voeg zo nodig wat water toe. Schep de chilipasta erdoor. Voeg de geklaarde boter toe en laat alles zachtjes sudderen. Voeg na 10 minuten knoflook en gember toe. Voeg na nog 5 minuten tomaten, peper en zout toe. Voeg na nog 15 minuten het vlees toe. Laat alles verder sudderen tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig nog wat water toe. Serveer hierbij Injera of rijst.

 

6 personen

 

landen : EthiopiŽ en Eritrea

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai