TROPICAL RICE CURRY (TROPISCHE KERRIERIJST)

 

250 g rundvlees in blokjes

2 eetlepels citroensap

verse tijm

8 - 10 teentjes knoflook, fijngehakt

500 g witte kool

4 paprika’s

6 okra’s

1 chilipeper, fijngehakt

4 uien, fijngehakt

4 - 6 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel kerriepoeder

1 kopje vleesbouillon

arachideolie

 

Wrijf het vlees in met het citroensap, de tijm, zwarte peper en zout en eenderde van de fijngehakte knoflook. Laat dit een uur intrekken.

Snijd de koolbladeren en de paprika’s in reepjes en de okra’s in blokjes.

Verhit de olie en braad het vlees hierin aan.

Voeg de chilipeper, de rest van de knoflook, de uitjes, de tomatenpuree, het kerriepoeder en de vleesbouillon toe en laat alles 20 minuten stoven.

Voeg de okra’s toe en kook deze nog 10 minuten mee.

Dien de ragot op in een schaal die u garneert met de reepjes kool en paprika.

Geef hierbij rijst, pinda’s, plakjes banaan, blokjes ananas, stukjes sinaasappel, gesmoorde garnalen en vers geraspte kokos.

 

6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Sierra Leone

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah