TORTILLA (MAROKKAANSE AARDAPPELPANNEKOEK)

 

aardappels, in blokjes (ca. 6 grote of 8 kleine)

4 eieren
1 ui, fijngesneden
kwart bosje koriander fijngesneden.
zout

peper
olie

 

Aardappels frituren tot ze goudbruin zijn (niet te hard). Ondertussen de eieren in een kom doen en goed kloppen en wat zout en peper erbij doen. Voeg de uien ( je kan de uien ook wel even voorbakken als je niet zo van wat rauwere uien houd) en koriander bij het eimengsel en meng het door elkaar. Daarna de gebakken aardappels erbij en snel even omscheppen. Doe het hele mengsel in een alvast voorverwarmde koekenpan met wat olie en druk het een beetje aan. Laat de pannenkoek eerst op een wat hogere stand voor 1 minuutje daarna zachtjes gaar worden. Als de bovenkant een beetje begint te stollen het omdraaien en de andere kant gaar bakken. Het makkelijkste is als je het eventueel in huis hebt een platte deksel van een pan te gebruiken (die in de koekenpan past) om het aan te drukken en ook tijdens het drukken de deksel ronddraaien, als het goed is draait dan de pannenkoek mee. Als je het dan wilt omdraaien kan je de deksel op de pannenkoek drukken, boven het aanrecht de koekenpan omdraaien (als het goed is ligt dan de pannenkoek op de deksel met de gare kant naar boven) en laatje de pannenkoek met de goede kant boven weer in de koekenpan glijden, zo blijft het meestal een hele pannenkoek. Lekker met wat brood voor de middag of gewoon tussendoor of bij een maaltijd.

 

4 personen

 

land : Marokko

gerechtsoort : eigerecht

 

bron : Hajar [Halal Kook Groep]

 

Marokko Home