TILAPIA ÉTUVÉE (GESTOOFDE TILAPIA IN PEPERSAUS)

 

6 tilapia’s of roodbaarzen

5 uien, fijngehakt

4 tomaten

½ theelepel peperpasta

½ kopje arachide-olie

 

Bestrooi de schoongemaakte vissen met zout en leg ze in een pan met een klein laagje water. Doe het deksel op de pan en stoof de vis 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het fornuis.

Verhit de olie en fruit de uitjes hierin gedurende 5 minuten. Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze bij de uitjes. Laat ze op een lage warmtebron 10 minuten stoven.

Roer de peperpasta door de saus en schenk deze over de vis. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat alles nog 15 minuten pruttelen tot de saus goed is ingekookt.

Schep het gerecht op een schaal en dien het heet op.

Geef hier garri of gekookte aardappelen bij.

 

Voor 6 personen

 

land : Togo

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah