THIEBOU DIENE (SENEGALESE RIJST/VISSCHOTEL)

 

2 kg vis

limoen- of citroensap
 25 g peterselie

1 cth zwarte peper

1 cth cayennepeper

4 lente-uitjes

teentje knoflook

zout

1 aubergine

250 g bloemkool

250 g kool

2 rapen
1 ui

olie

4 lepels tomatenpuree

1 kg tomaat

l water

500 g gewassen rijst

 

Snij 2 kg vis in moten en wrijf in met limoen- of citroensap. Maal en meng 25 g peterselie, 1 cth zwarte peper, 1 cth cayennepeper, 4 lente-uitjes en teentje knoflook. Meng met wat zout met de vis en laat enkele minuten trekken. Maak een aubergine, 250 g bloemkool, 250 g kool en 2 rapen schoon, snij in plakken. Fruit een ui in ringen in olie, doe er 4 lepels tomatenpuree en 1 kg tomaat in plakken bij, doe de vis en de groenten erbij en l water. Sudder 30 minuten. Haal groente en vis eruit, doe op een schaal. Roer 500 g gewassen rijst erdoor en eventueel wat extra water, kook op zacht vuur de rijst zacht. Dien de rijst op en garneer met de vis en groenten.

4 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Leny Frings [Smulpaap]