TCHAKICHOUKA (TOMATENGERECHT MET EIEREN)

 

4 rode paprika’s

4 uien

1 eetl. olie

1 blik gepelde tomaten

zout

peper

2 eieren

 

Snipper de paprika’s en de uien. Laat ze, onder regelmatig omscheppen, in 15 minuten in de hete olie zacht worden. Voeg daarna de tomaten toe en doe wat zout en peper erbij. Laat alles gedurende 30 minuten op een zeer matig afgestelde warmtebron sudderen en indampen. Klop de eieren los. Schep ze langzaam door het tomatenmengsel.

Dien het gerecht direct op nadat de eieren door het tomatenmengsel zijn geschept. Strooi eventueel wat fijngehakte peterselie erover. Geef stokbrood of sneetjes licht geroosterd wittebrood erbij.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Met medewerking van Clade Lebey. - Nederlandse vertaling en bewerking Hans Belterman.