TATALE

 

In Ghana worden overrijpe bakbananen door koks nooit weggegooid, maar vaak gebruikt voor dit geliefde hapje.

 

2 overrijpe bakbananen

50 g zelfrijzend bakmeel

1 kleine ui, gesnipperd

1 ei, losgeklopt

1 theel. palmolie (desgewenst)

zout

1 verse groene chilipeper, ontzaad en gehakt

olie voor het bakken

 

Schil de bakbananen en prak ze in een kom. Schep het bakmeel door tot alles gebonden is. Meng goed.

Voeg de ui, het ei, desgewenst de palmolie, wat zout en de chilipeper toe. Schep alles goed om en laat dan zo’n 20 minuten staan.

Verhit wat olie in een koekenpan. Schep van het beslag een aantal eetlepels tegelijk in de hete olie in de pan en bak 3 tot 4 minuten tot ze goudbruin zijn, waarbij u ze één keer omdraait. Laat de tatale uitlekken op keukenpapier en serveer ze naar wens warm of koud.

 

4 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : hapje

 

bron : De Afrikaanse keuken : volop makkelijk te maken recepten uit een onontdekte keuken / Rosamund Grant

 

Ghana Home