TARTE └ L’ORANGE (SINAASAPPELTAART)

 

1 grote sinaasappel of citroen (sap en schil)

2 eieren

200 g bloem

150 g boter

4 eetlepels poedersuiker

 

Klop 1 ei los en vermeng het met de bloem. Voeg achtereenvolgens zout, 1 kopje water en tweederde van de boter toe. Kneed alles goed doreen.

Rol het smeu´ge, maar stevige deeg uit op een met boter ingevet bakblik en bestrooi het met wat bloem.

Klop het tweede ei los met het sinaasappelsap, de poedersuiker en de rest van de gesmolten boter. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en verdeel het mengsel over het deeg. Zet de taart 20 minuten in een op 250 ║C voorverwarmde oven.

Dien de taart koud op.

 

4 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah