TARABA (LAMSFRIKADELLEN IN EEN JASJE VAN SPINAZIE)

 

500 g lamsgehakt

1 ui, fijngehakt

3 sjalotten, fijngehakt

250 g gare rijst

pimentpoeder

500 g grote spinaziebladeren

8 - 10 tomaten

1 citroen (sap)

plantaardige olie

 

Kneed de uitjes en de sjalotten door het gehakt en vermeng dit met de rijst.

Breng het vlees op smaak met zout, peper en pimentpoeder en kneed alles goed door.

Maak kleine, platte frikadellen en wikkel deze in twee of drie spinaziebladeren.

Pureer de tomaten met het citroensap en wat peper en zout in de keukenmachine.

Verhit wat olie en voeg hier al roerend de tomatenpuree aan toe. Laat de puree even pruttelen en voeg indien nodig wat water toe.

Leg de frikadellen in de tomatensaus. Dek de pan af en laat het vlees op een lage warmtebron gedurende twee uur smoren.

Opmerking: Om te zorgen dat de frikadellen bij het smoren mooi plat en stevig blijven, kunt u er schoteltjes opleggen.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 3 uur

 

land : Senegal

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah