TAJINE (GEGRATINEERDE ZWARTE-OGEN BONEN MET SPINAZIE EN PAPRIKA’S)

 

750 gram zwarte-ogen bonen

250 gram spinazie

400 gram kipfilet, in blokjes gesneden

zout

peper

100 gram boter

1 grote ui, fijngehakt

2 eetlepels tomatenpuree

1 rode en 1 groene paprika, van de zaadjes ontdaan en kleingesneden

100 gram verse broodkruimels

100 gram geraspte kaas

6 eieren, losgeklopt

 

Week de bonen één nacht in koud water. Was de spinazie grondig en kook hem halfgaar. Druk het overtollige water eruit en bewaar de spinazie voor later.

Bestrooi de blokjes kip met zout en peper en bak ze rondom goudbruin in de hete boter. Doe de ui erbij en laat deze 5 minuten zachtjes meefruiten. Roer de tomatenpuree, de paprika’s, de geweekte bonen en 500 milliliter water erdoor en breng het geheel aan de kook.

Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat het geheel circa 1 uur zachtjes koken, tot de bonen gaar zijn.

Giet een deel van de saus af en laat deze boven een hoge warmtebron iets inkoken.

Schep de broodkruimels, kaas en spinazie door het bonenmengsel, controleer de smaak, voeg eventueel zout toe en roer de eieren erdoor.

Doe de tajine in een beboterde braadslee of bakvorm en bak hem circa 1 uur in een voorverwarmde oven (170°C) tot hij droog is en stevig aanvoelt.

Snijd de tajine in plakjes en dien warm op met de achtergehouden saus.

 

6 personen

 

land : Tunesië

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Tunesië Home