TABBOULEH MET ROZENWATER EN VERSE VRUCHTEN

 

Modern recept.

 

250 g couscous

150 ml rozenwater

2 kiwi’s

Ĺ middelgrote verse ananas

100 g aardbeien, zonder kroontjes

2 el poedersuiker

sap van 2 limoenen

 

Bereid de couscous. Voeg de helft van het rozenwater toe, meng en laat afkoelen.

Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes. Schil de ananas, verwijder het houtige binnenste deel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de aardbeien in plakjes.

Meng kiwi, ananas en aardbeien in een kom. Bestrooi met poedersuiker en giet de rest van het rozenwater en het limoensap bij het fruit. Meng alles goed door elkaar en laat 30 minuten in de koelkast treken.

Meng 2/3 van het fruit voorzichtig door de couscous n leg de couscous in een bergje op een mooie schaal. Maak een kuiltje in het midden en leg de rest van het fruit erin. Serveer meteen.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, TunesiŽ en Algerije / Mourad Mazouz