TAART MET CONFITUUR VAN DRUIVEN EN NOTEN

DEEG

1 kopje olie

1 eierooier

2 eetlepels suiker

2 zakjes vanillesuiker

Ĺ zakje gedroogde gist

250 g bloem

GARNITUUR

250 g Confituur van druiven en noten

Vermeng alle ingrediŽnten met een glas water in een kom en voeg er geleidelijk bloem aan toe om zonder kneden een smeuÔg deeg te krijgen.

Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank uit tot een dikte van Ĺ cm en doe het in een licht geoliede taartvorm. (Bewaar een beetje deeg om de taart mee te versieren.)

Verwarm de confituur van druiven en noten al roerende met een houten lepel gedurende enkele minuten op een laag vuur en bedek het deeg er vervolgens mee.

Rol de rest van het deeg uit en snijd er met een deegradertje gekartelde reepjes van 1 cm breed van, die u kruiselings op de taart legt.

Laat de taart in ongeveer 20 minuten gaar worden in de op gasovenstand 4 ŗ 5 of 140 ļC voorverwarmde oven. Als u met dezelfde ingrediŽnten kleine taartjes wilt maken, kunt u kleine taartvormen gebruiken.

Versier deze taartjes op dezelfde manier door er twee dunne deegreepjes op te leggen. Laat ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Voor 8 personen.

voorbereiding : 20 minuten, bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : gebak

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan