TA’AMIYA (BONENKOEKJES)

 

Ta’amiya is een gerecht waar haast iedere kok zijn eigen recept voor heeft. Sommigen gebruiken Egyptische tuinbonen (ful masri), anderen kikkererwten. Men kan naar eigen inzicht peterselie, ui, ei of bakpoeder toevoegen. Dit is mijn favoriete recept. Ik kreeg het van een Soedanese vriend.

 

250 g kikkererwten, een nacht geweekt

2 eetlepels peterselie, fijngehakt

1 kleine ui, fijngehakt

1½ eetlepel gemalen komijn

1½ eetlepel gemalen koriander

1 ei

1½ eetlepel chilipoeder

½ theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

5 eetlepels water

frituurolie

 

Pureer de kikkererwten (eventueel in een keukenmachine). Meng alle overige ingrediėnten er zorgvuldig door. Laat het mengsel 20 minuten rusten. Verhit de olie. Schep een eetlepel van het mengsel in uw hand en vorm er een plat koekje van. Laat het voorzichtig in de hete olie glijden, en zorg dat het niet breekt. Frituur het koekje aan beide kanten enkele minuten. Laat het goed uitlekken. Serveer de koekjes warm of koud. Heerlijk bij Shattah.

 

Voor 24 koekjes

 

land : Soedan

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai