SUYA (KIPSPIESEN)

 

Dit is een populair gerecht in Noord-Nigeria, dat bereid kan worden met rund- of lamsvlees of kip. Het benodigde specerijenmengsel kan in een grotere hoeveelheid worden gemaakt en is in een goed afgesloten pot minstens een maand houdbaar.

 

500 g kipfilet

1 eetlepel knoflookpoeder

1 eetlepel gemberpoeder

1 eetlepel paprikapoeder

2 eetlepels cayennepeper

1 eetlepel fijngehakte gedroogde ui

2 eetlepels fijngehakte pinda’s

2 eetlepels arachideolie

 

Verwarm de grill voor. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng alle droge ingrediŽnten en bestrooi de kip met dit mengsel. Laat de kip 5 minuten marineren. Rijg de kip aan spiesen en bestrijk deze met de olie. Gril de kip aan elke kant 3 minuten. Haal de suya van de spiesen en serveer warm met uiringen en tomaten.

 

4 personen

 

land : Nigeria

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris